Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

 


Tanárok, diákok figyelem! Harmadik és negyedik osztályos iskolai csoportok jelentkezését várjuk Népmese Napi mesés vetélkedőnkre.

 

 

 


 

Kedves Pedagógus Kollégák!

A tavalyi évhez hasonlóan a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár az idén is csatlakozott a Magyar Népmese Napja elnevezésű kezdeményezéshez.

Szeretettel hívunk és várunk elsősorban 3.-4. osztályos tanulókat egy játékos vetélkedőre, melynek helyszíne a múzeum, témája pedig a magyar népmesék világa. Időpontja igény szerint alakulna, a szeptember 29. és október 2. között, bejelentkezés alapján.

Terveink szerint a vetélkedőn egyszerre csak egy osztály vesz részt, 4-5 csapatot alkotva. Ahhoz, hogy a diákok részt vehessenek a játékban, töltsék ki a mellékelt totót, írják rá a csapat nevét és a vetélkedő napján hozzák magukkal a múzeumba.

Részvételi szándékukat szeptember 24-ig legyenek szívesek jelezni Horváth Mariann múzeumpedagógusnál, az alábbi telefonszámon: 20 213 5575

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.

„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket. (Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)

A Népmese Napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak a népmesék felé.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel.

                                                                                          Üdvözlettel: Horváth Mariann

 

                                                                                                               múzeumpedagógus

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés