Olvasóink értékelése: 1 / 5

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Magyarországon tavaly a Magyar Régész Szövetség kezdeményezésére indult el a Régészet Napja eseménysorozat, melyben múzeumunk is aktívan részt vett. Tavaly, május utolsó hétvégéjén volt a hagyományteremtő esemény, amelyen a gyerekek „a régész homokozóban” megismerkedhettek a sírbontás rejtelmeivel, valamint kutatóexpedícióban is részt vehettek a múzeumunk falain belül. A felnőttek számára kerékpártúrát szerveztünk, és az este a török-kori Szarvasról szóló előadással zárult.

            Idén is csatlakozott múzeumunk az országos rendezvényhez, melynek mottója „A lelőhelyfelderítéstől a rekonstrukcióig” volt. Eredeti elképzeléseink szerint csak egy naposra szerveztük a rendezvényt, de a sok iskolai jelentkező miatt már csütörtökön elkezdtük az előadásainkat.

A két nap alatt Gulyás András régész arról beszélt a gyerekeknek, hogy hogyan lehet a lelőhelyeket megtalálni, milyen módszereket használnak a régészek, hogy minél többet megtudjanak elődeink életéről, és hogyan tudják az előkerült információ-morzsákat összerakni, és rekonstruálni a múltat. Restaurátorunk, Kalivoda András pedig a tárgyak rekonstruálását a gyakorlatban is bemutatta. A gyerekek összetörtek, majd megpróbáltak összeragasztani virágcserepeket.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés